Καλοκαιρινό Σχολείο - ΕΜΕ Ημαθιας

Λήξη του 1ου Μ.Κ.Σ. 2007

Το 1ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο που έγινε στον Άγιο Νικόλαο της Νάουσας από 5 – 11 Αυγούστου 2007, ξεπέρασε σε επιτυχία τις προσδοκίες όλων. Αυτό φάνηκε ξεκάθαρα από τις εντυπώσεις και τα συναισθήματα των 130 μαθητών, που ήρθαν από κάθε γωνιά της Ελλάδας, των εξαιρετικών δασκάλων που δίδαξαν αφιλοκερδώς, της Οργανωτικής Επιτροπής που εργάστηκε ακατάπαυστα όλες τις ώρες, των εθελοντών συνοδών και των διάφορων επιστημονικών ομάδων, που στήριξαν τη διοργάνωση ολόψυχα.
Το 1ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο, αποτελεί πλέον μία πρωτοπόρα δράση. Έγραψε για 1 εβδομάδα τη δική του ιστορία, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη της Μαθηματικής Παιδείας του τόπου μας.
Το βράδυ της Παρασκευής 10 Αυγούστου, έπεσε η αυλαία με την τελετή λήξης που έγινε στην μεγάλη αίθουσα συνεδριάσεων του Ξενοδοχείου ΄΄Βέρμιον΄΄ με την παρουσία των μαθητών, των γονέων τους, των δασκάλων, των μελών της Οργανωτικής Επιτροπής και των προσκεκλημένων.
Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Κων/νος Παπαδόπουλος, έδωσε με στοιχεία τη σύνθεση του σχολείου. Αναφέρθηκε στην ιδέα πραγματοποίησής του και τόνισε πως με την μεγάλη επιτυχία που είχε το πρώτο τέτοιο σχολείο θεμελιώνεται ένας νέος θεσμός. Ακολούθησαν οι χαιρετισμοί από το Δήμαρχο της Νάουσας κ. Αναστάσιο Καραμπατζό, ο οποίος τιμήθηκε από τη Διοικούσα Επιτροπή με αναμνηστική πλακέτα, από τον Διευθυντή Εκπαιδευτικών Θεμάτων του Υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης κ. Αναστάσιο Τασίου που τιμήθηκε επίσης με αναμνηστική πλακέτα και τον Πρόεδρο της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας καθηγητή κ. Νικόλαο Αλεξανδρή. Τους χαιρετισμούς έκλεισε μαζί και την τελετή, ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας κ. Νικόλαος Ευαγγελόπουλος.
Στην τελετή λήξης παρευρέθησαν εκτός των ομιλητών οι Αντιδήμαρχοι Βέροιας κ. Δημήτριος Δάσκαλος, Νάουσας κ. Χρήστος Παππάς, η Μαριάνα Λουκά εκπρόσωπος του βουλευτή Ημαθίας της Ν. Δημοκρατίας κ. Μιχάλη Χαλκίδη, ο αιρετός του ΠΥΣΔΕ Ημαθίας και Γυμνασιάρχης του Γυμνασίου Βεργίνας κ. Γεώργιος Σοφιανίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Κων/νου Καραθεωδορή από την Κομοτηνή κ. Αθανάσιος Λιπορδέζης, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ε.Μ.Ε. κ. Αθανάσιος Φυλάκης. Οι Μαθηματικοί που δίδαξαν στο Μαθηματικό Σχολείο ήταν οι παρακάτω:
1) Αποστολόπουλος Γεώργιος υπεύθυνος Μαθηματικών Διαγωνισμών Ν. Αιτωλοακαρνανίας 2) Βλάχου Αγγελική Μαθηματικός, Μέλος της Επιτροπής Διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε. 3) Ζανταρίδης Νίκος Μαθηματικός – Συγγραφέας
4) Θωμαΐδης Γιάννης Δρ. Μαθηματικών, Πειραματικό Σχολείο Πανεπιστημίου Μακεδονίας. 5) Ιωσηφίδης Νίκος Μαθηματικός, Διευθυντής του περιοδικού ΄΄ Απολλώνιος΄΄. 6) Κοντοκώστας Δημήτρης Δρ. Μαθηματικών, Διδάσκων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και Τ.Ε.Ι. Λάρισας. 7) Μπόλης Θεόδωρος Καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.8) Πούλος Ανδρέας Δρ. Μαθηματικών, Πειραματικό Σχολείο Α.Π.Θ. 9) Ράππος Στράτος Δρ. Πανεπιστημίου Imperial College του Λονδίνου, Μέλος της Επιτροπής Διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε. 10) Σαραφοπούλου Χαρίκλεια Μαθηματικός, υπεύθυνη τμημάτων προετοιμασίας του Παραρτήματος Ημαθίας της Ε.Μ.Ε. 11) Συγκελάκης Αλέξανδρος Μαθηματικός υπεύθυνος τμημάτων προετοιμασίας του Παραρτήματος Ηρακλείου της Ε.Μ.Ε. 12) Τσαπακίδης Γιώργος Μαθηματικός – Συγγραφέας.
Η Οργανωτική Επιτροπή αποτελείτο από τους: 1)Παπαδόπουλο Κων/νο Πρόεδρο του Παραρτήματος 2)Καρβουνά Στέργιο Αντιπρόεδρο του Παραρτήματος 3)Σαμόγλου Μανώλη Γ. Γραμματέα του Παραρτήματος 4)Μπίκο Μιχάλη μέλος της Δ.Ε. 5)Ασβεστόπουλο Λευτέρη μέλος της Δ.Ε. 6) Χονδρολίδη Δημήτριο μέλος της Δ.Ε. 7) Σαραφοπούλου Χαρίκλεια μέλος της Δ.Ε. 8)Ναζηρίδου Μυροφόρα Φιλόλογο 9) Μαλαφέκα Αθανάσιο Μαθηματικό – Πληροφορικό 10) Αθηνά Κουρμπετλή Φιλόλογο 11) Σιώπη Κων/νο Μαθηματικό 12) Πούλο Ανδρέα Μαθηματικό 13) Θωμαΐδη Γιάννη Μαθηματικό 14) Τζεδάκη Σοφοκλή Πληροφορικό.
Η ομάδα των Γυμναστών αποτελούνταν από τους παρακάτω: 1)Κιρμανίδη Χάρη 2) Κουρμπετλή Ζηνοβία 3)Μαραντίδου Ελένη 4) Βαρθολομαίο Γιάννη 5) Ταούλα Κατερίνα 6) Σπανού Βάσω 7) Σιπητάνο Δημήτρη υπεύθυνο Τέννις.
Τη διοργάνωση στήριξαν με περιβαλλοντικές δραστηριότητες η υπεύθυνη αγωγής υγείας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Ημαθίας Μαθηματικός κ. Νόπη Σκεντερίδου και η δασκάλα κ. Λουκίδου Μαρία. Τις βιωματικές δραστηριότητες στήριξαν οι κοινωνιολόγοι – ψυχολόγοι 1) Αγαθαγγελίδου Ευθυμία 2)Μπασιούρη Φανή. Τέλος χορός δίδαξε στους μαθητές, ο γνωστός χοροδιδάσκαλος και Διευθυντής του Γυμνασίου Ριζωμάτων κ. Γιάννης Τσαμήτρος.
Οι χορηγοί που στήριξαν τη διοργάνωση ήταν: 1)Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης 2) Νομαρχία – Ημαθίας 3) Δήμος Νάουσας 4) ΟΠΑΠ Α.Ε. 5) ALICO 6) ΚΤΕΛ Ημαθίας 7) ΣΙΔΗΚΑΤ Α.Ε. Τεχνική Εταιρεία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι τις δραστηριότητες του σχολείου προέβαλλε με πλάνα η ΕΡΤ –3 και τα αναμετέδωσαν η Ε.Τ. και η ΝΕΤ. Η Διοικούσα Επιτροπή ευχαριστεί θερμά όσους συνέβαλλαν και στήριξαν τη λειτουργία του 1ου Μαθηματικού Καλοκαιρινού Σχολείου.

 • ΕΜΕ Ημαθίας

  • Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
  • Παράρτημα Ημαθίας
  • Διεύθυνση: Ολγάνου 19
   Βέροια, 59132
  • Τηλέφωνο: 23310-67107
  • Φαξ: 23310-67107
  • Ώρες Λειτουργίας:
   Δευτέρα και Παρασκευή 17:00 - 20:00
   Τετάρτη 09:00 - 12:00
  • Email: mathima0@gmail.com
  • Ιστοσελίδα ΕΜΕ Ημαθίας: http://www.emeimathias.gr
 • Τα προηγούμενα σχολεία

 • Επικοινωνία

 • Λύσε το παζλ!

     
     
     

  Κινήσεις: 0
 • Copyright © 2016
  Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
  Παράρτημα Νομού Ημαθίας