Καλοκαιρινό Σχολείο - ΕΜΕ Ημαθιας

Ενημέρωση για το 7ο Μ.Κ.Σ. 2013

Για 7η συνεχή χρονιά πραγματοποιήθηκε το Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο, με πολύ μεγάλη επιτυχία στη Νάουσα Ημαθίας. Ξεκίνησε την Κυριακή 4 Αυγούστου και τελείωσε το Σάββατο 10 Αυγούστου 2013 με τη συμμετοχή 80 μαθητών Γυμνασίου και Λυκείου.
Οι μαθητές ήρθαν την Κυριακή 4 Αυγούστου από το πρωί μέχρι το απόγευμα της Κυριακής, στο ξενοδοχείο ΒΕΡΜΙΟΝ, που βρίσκεται στο εξαιρετικής φυσικής ομορφιάς άλσος του Αγίου Νικολάου.
Τα μαθήματα πραγματοποιήθηκαν στο 1ο Γενικό Λύκειο Νάουσας, το οποίο μας παραχωρήθηκε δωρεάν. Τα μαθήματα ξεκίνησαν τη Δευτέρα 5 Αυγούστου και τελείωσαν την Παρασκευή 9 Αυγούστου. Άρχιζαν στις 9 το πρωί και τελείωναν στις 1.30 το μεσημέρι με 5 ώρες διδασκαλίας. Το πρόγραμμα και η ύλη διδασκαλίας έγιναν από το Παράρτημα, που είχε και όλο το συντονισμό με ιδιαίτερη επιτυχία, σε συνεργασία με την Επιτροπή Διαγωνισμών της Ε.Μ.Ε. και τον Πρόεδρό της Αργύρη
Φελλούρη.
Οι καθηγητές που δίδαξαν ήταν με αλφαβητική σειρά οι παρακάτω:
1) Βογιατζή Χριστίνα
2) Ζανταρίδης Νίκος
3) Ζαραμπούκα Ελένη
4) Ιωσηφίδης Νίκος
5) Καρακώστα Αναστασία
6) Μάγκος Θάνος
7) Μούμουγλου Χρυσούλα
8) Μπρέγιαννης Πέτρος
9) Νάκος Κων/νος
10) Παπατσούμα Ιωάννα
11) Σαραφοπούλου Χαρίκλεια
12) Συγκελάκης Αλέξανδρος
13) Ψύχας Βαγγέλης

Η δουλειά που έγινε, εκτιμήθηκε ως άριστη από τις αξιολογήσεις των μαθητών, οι οποίες έχουν αποτυπωθεί στατιστικά και θα προβληθούν στο Διαδίκτυο.
Οι μαθητές έλαβαν από την πρώτη μέρα προσέλευσης τους τσάντα με όλο το υλικό
διδασκαλίας δεμένο σε βιβλίο, τετράδιο, στυλό και χάρακα.
Και τη χρονιά αυτή φιλοδοξούμε να κρατήσουμε ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με τους μαθητές.

Την οργανωτική ευθύνη του σχολείου είχε ο Πρόεδρος του παραρτήματος Στέλιος Μιόγλου. Η οργανωτική λειτουργία του σχολείου υπήρξε πολύ καλή, από τα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής.
Προσκλήθηκε και έδωσε δύο διαλέξεις ο καθηγητής κ. Θεόδωρος Μπόλης. Άλλες δύο διαλέξεις δόθηκαν από τον Σχολικό Σύμβουλο κ. Κων/νο Νάκο. Τις διαλέξεις παρακολούθησαν όλοι οι μαθητές καθώς και συνάδελφοι. Τα κείμενα των διαλέξεων έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Παραρτήματος (www.emeimathias.gr).
Επίσης τα παιδιά, χωρισμένα σε ομάδες, ανάλογα με την τάξη τους, συμμετείχαν σε βιωματικό σεμινάριο σχετικό με την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.
Στο φετινό Μ.Κ.Σ., έγινε και μία εξαιρετική ομιλία για τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια της Ημαθίας από εκπρόσωπο της ΔΕΗ, που την παρακολούθησαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όλοι οι μαθητές και καθηγητές.
Στο 7ο Μ.Κ.Σ. υπήρξαν και αθλητικές δραστηριότητες τις απογευματινές ώρες (κολύμβηση, τένις, ποδόσφαιρο, μπάσκετ, πεζοπορία).
Ακόμη, οι μαθητές επισκέφθηκαν τη Σχολή του Αριστοτέλη καθώς και τον Μακεδονικό Τάφο της Κρίσεως στην αρχαία Μίεζα.
Προβλήθηκαν επίσης και επιλεγμένες κινηματογραφικές ταινίες σχετικές με τα μαθηματικά.
Σημαντική ήταν και η συμβολή των χορηγών στην επιτυχία του σχολείου. Χορηγοί του 7ου ΜΚΣ ήταν η ΔΕΗ, η ΟΕΦΕ, το Επιμελητήριο Ημαθίας (χορήγηση υποτροφιών), ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Φροντιστών Κιλκίς-Πέλλας, οι βιομηχανίες VENUS, ΑΛΜΜΕ και Μπουτάρης, ενώ τα παιδιά ασφαλίστηκαν δωρεάν για τη διάρκεια της παραμονής τους στο σχολείο από το ασφαλιστικό πρακτορείο Βέροιας της International Life.
Φαίνεται πως τα Μαθηματικά Καλοκαιρινά Σχολεία, αποτελούν πλέον για τη χώρα μας, έναν εξαιρετικό θεσμό, ο οποίος ανεβάζει το κύρος και την εμβέλεια του Παραρτήματος και της Ε.Μ.Ε. γενικότερα τόσο στους μαθητές, όσο και στους καθηγητές. Αυτό δείχνει και η παρουσία των χορηγών στις δράσεις μας. Ακόμη, οι γονείς δείχνουν ιδιαίτερη εμπιστοσύνη στις δράσεις μας δημιουργώντας ένα σημαντικό κεφάλαιο που πρέπει να αξιοποιηθεί. Δεν είναι τυχαίο πως στη σημερινή δύσκολη συγκυρία ,τα Μ.Κ.Σ., κράτησαν τους μαθητές, κάτι που δείχνει ότι ο θεσμός αυτός έχει ριζώσει για τα καλά στην χώρα μας

 • ΕΜΕ Ημαθίας

  • Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
  • Παράρτημα Ημαθίας
  • Διεύθυνση: Ολγάνου 19
   Βέροια, 59132
  • Τηλέφωνο: 23310-67107
  • Φαξ: 23310-67107
  • Ώρες Λειτουργίας:
   Δευτέρα και Παρασκευή 17:00 - 20:00
   Τετάρτη 09:00 - 12:00
  • Email: mathima0@gmail.com
  • Ιστοσελίδα ΕΜΕ Ημαθίας: http://www.emeimathias.gr
 • Τα προηγούμενα σχολεία

 • Επικοινωνία

 • Λύσε το παζλ!

       
       
       
       
       

  Κινήσεις: 0
 • Copyright © 2016
  Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
  Παράρτημα Νομού Ημαθίας