Καλοκαιρινό Σχολείο - ΕΜΕ Ημαθιας

Εφημερίδα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: ΘΕΡΙΝΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ Μαθηματικά στη Νάουσα, μουσική στο Βόλο

ΘΕΡΙΝΕΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ Μαθηματικά στη Νάουσα, μουσική στον Βόλο
Ημερομηνία: 19/05/2013
Ένα μαθηματικό καλοκαιρινό σχολείο στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας και μια διεθνής θερινή μουσική ακαδημία στον Βόλο γίνονται αφορμή για καλοκαιρινές αποδράσεις που δίνουν έμφαση στη δημιουργικότητα.
Της Μαρίας Τερζούδη

Μαθηματικά και φύση συνδυάζονται στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας. Το παράρτημα Ημαθίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας (ΕΜΕ), σε συνεργασία με την επιτροπή διαγωνισμών της ΕΜΕ, διοργανώνει το 7ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο και προσκαλεί μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από όλη την Ελλάδα σε μια διαφορετική «μαθηματική» εμπειρία. «Πρόκειται για άλλου είδους επαφή με τα μαθηματικά, σε περιβάλλον όπου όλα τα παιδιά αγαπούν τα μαθηματικά και ενδιαφέρονται για διαγωνισμούς. Παιδιά από κάθε περιοχή της Ελλάδας έρχονται σε επαφή μεταξύ τους, δένονται και δημιουργούν φιλίες που αντέχουν στον χρόνο. Αυτό στο οποίο δίνουμε ιδιαίτερα μεγάλη σημασία, ωστόσο, είναι η επιλογή των καθηγητών που προσκαλούμε. Επιδιώκουμε να προσφέρουμε στα παιδιά ανθρώπους που διακρίνονται στο αντικείμενό τους και με τους οποίους τα παιδιά δεν θα μπορούσαν εύκολα να έρθουν σε επαφή και να διδαχτούν από αυτούς. Αυτός είναι σίγουρα ένας από τους λόγους που η δουλειά μας έχει απήχηση και αναγνωρίζεται από πολλούς εκπαιδευτικούς φορείς», αναφέρει ο πρόεδρος του Παραρτήματος Ημαθίας της ΕΜΕ Στέλιος Μιόγλου.
Ο επιτυχημένος θεσμός, που ξεκίνησε από το Παράρτημα Ημαθίας της ΕΜΕ, φέτος πραγματοποιείται από 4 έως 10 Αυγούστου και φιλοξενείται στο ξενοδοχείο «Βέρμιο», στο πανέμορφο πάρκο του Αγίου Νικολάου – το οποίο διαθέτει γήπεδα μπάσκετ, ποδοσφαίρου, τένις, βόλεϊ, υπερσύγχρονο γυμναστήριο και κολυμβητήριο. Το καλοκαιρινό σχολείο περιλαμβάνει καθημερινά μαθήματα πέντε διδακτικών ωρών και σε κάθε μαθητή προσφέρονται σημειώσεις ανάλογα με την τάξη στην οποία φοιτά. Τα γεύματα των παιδιών επιλέγονται από ειδικό προσωπικό ώστε να ανταποκρίνονται στις σωματικές και πνευματικές τους ανάγκες, οι χώροι φυλάσσονται σε 24ωρη βάση, ενώ δεν λείπουν δραστηριότητες για την ψυχαγωγία και τη διασκέδαση των παιδιών.
Λόγω κρίσης, οι διοργανωτές φροντίζουν για καλύτερες τιμές και περισσότερες υπηρεσίες: φέτος το κόστος συμμετοχής ανέρχεται σε 400 ευρώ για πλήρη διαμονή -και έκπτωση 20% για τα αδέλφια- και 160 ευρώ για συμμετοχή στο πρόγραμμα χωρίς διαμονή και σίτιση.

2η ΔΙΕΘΝΗΣ ΘΕΡΙΝΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ
Τζαζ αυτοσχεδιασμοί, σύνολα κιθαριστών, τρόποι αναπνοής, βυζαντινή, κλασική και σύγχρονη μουσική, προσκαλούν νεαρούς σπουδαστές και καλλιτέχνες στον Βόλο. Φέτος, η διοργάνωση του δικτύου πόλεων των δημοτικών ωδείων ανεβάζει τη 2η Θερινή Μουσική Ακαδημία από πανελλαδικό σε διεθνές επίπεδο. Με έδρα το Δημοτικό Ωδείο Βόλου, προσφέρει σε νέους τη δυνατότητα να πάρουν μέρος σε διαγωνισμούς, να παρακολουθήσουν σεμινάρια, εργαστήρια, διαλέξεις αλλά και συναυλίες υψηλών προδιαγραφών. Φέτος η διοργάνωση πραγματοποιείται από 13 έως 21 Ιουλίου με έδρα το Δημοτικό Ωδείο Βόλου. Συμμετέχουν τα δημοτικά ωδεία Βόλου, Θεσσαλονίκης, Θέρμης, Πυλαίας-Χορτιάτη, Αλεξανδρούπολης, Καβάλας, Δράμας, Λαμίας, Λάρισας, Καλαμάτας, Βέροιας, Πάτρας, Κορυδαλλού, Κατερίνης, Άργους, Κοζάνης, Πολυγύρου, Πτολεμαΐδας και Ηρακλείου, ενώ προγραμματίζονται θερινά σεμινάρια εγχόρδων, πνευστών, πιάνου, κιθάρας, κρουστών, ανώτερων θεωρητικών και σύνθεσης – καθώς και master classes και σεμινάρια κλασικής, βυζαντινής και σύγχρονης μουσικής. Επιπλέον, θα πραγματοποιηθούν πανελλήνιοι διαγωνισμοί εγχόρδων, πνευστών, κιθάρας, μονωδίας, πιάνου και συνόλων μουσικής δωματίου. Στη φετινή θερινή μουσική ακαδημία συμμετέχουν 20 δημοτικά ωδεία, 53 διδάσκοντες δημοτικών ωδείων και ιδρυμάτων του εξωτερικού και δύο σύνολα in residence.
Πέρα από τα βραβεία των διαγωνισμών θα προσφερθούν υποτροφίες και εκπτώσεις διδάκτρων για το επόμενο έτος φοίτησης στα δημοτικά ωδεία, ενώ για τους σπουδαστές άνω των 20 ετών τα βραβεία συνδυάζονται με τη δυνατότητα ρεσιτάλ που διοργανώνουν τα δημοτικά ωδεία σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, στο πλαίσιο των συναυλιών «Νέοι καλλιτέχνες».
«Προστατεύοντας» την αγάπη για τη μουσική από την κρίση, το κόστος των δράσεων περιλαμβάνει μειωμένες τιμές, υποτροφίες και ειδικές τιμές για νέους, φοιτητές και ανέργους, καθώς και συμβολικό κόστος συμμετοχής για διαμονή στις ειδικά διαμορφωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις ολυμπιακών προδιαγραφών στη Νέα Ιωνία Βόλου. Οι αιτήσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων γίνονται δεκτές έως τις 20 Ιουνίου.

ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΔΙΠΑΕ Μεταπτυχιακά και υποτροφίες
«Μεταπτυχιακά και υποτροφίες: Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Μακεδονίας και Διεθνές Πανεπιστήμιο» τιτλοφορείται η ημερίδα που διοργανώνουν τα τρία πανεπιστημιακά ιδρύματα της Θεσσαλονίκης την ερχόμενη Τετάρτη 22 Μαΐου στο Κέντρο Διάδοσης Ερευνητικών Αποτελεσμάτων (ΚΕΔΕΑ) του ΑΠΘ. Στην εκδήλωση, η οποία θα είναι ανοιχτή για το κοινό, θα παρουσιαστούν μονοτμηματικά και διατμηματικά προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών από εκπροσώπους των ιδρυμάτων, θα συζητηθούν κριτήρια εισαγωγής και προοπτικές επαγγελματικής εξέλιξης και θα πραγματοποιηθούν συνεδρίες συμβουλευτικής υποστήριξης για αναζήτηση μεταπτυχιακών, σύνταξη αυτοπεριγραφικής έκθεσης και βιογραφικού σημειώματος, αναζήτηση υποτροφιών και κληροδοτημάτων.

 • ΕΜΕ Ημαθίας

  • Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
  • Παράρτημα Ημαθίας
  • Διεύθυνση: Ολγάνου 19
   Βέροια, 59132
  • Τηλέφωνο: 23310-67107
  • Φαξ: 23310-67107
  • Ώρες Λειτουργίας:
   Δευτέρα και Παρασκευή 17:00 - 20:00
   Τετάρτη 09:00 - 12:00
  • Email: mathima0@gmail.com
  • Ιστοσελίδα ΕΜΕ Ημαθίας: http://www.emeimathias.gr
 • Τα προηγούμενα σχολεία

 • Επικοινωνία

 • Λύσε το παζλ!

     
     
     

  Κινήσεις: 0
 • Copyright © 2016
  Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία
  Παράρτημα Νομού Ημαθίας